Krämig pasta



350 g pasta, tex penne
2 dl creme fraiche
2 dl gräddfil
1/2 dl sweet chili-sås
2 paprikor
1 rödlök
salt
1 avocado

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och spola den ljummen / kall.

Blanda creme fraiche, gräddfil och sweet chili-sås.

Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skiva löken.

Blanda pasta, paprika, lök och sås.

Smaka av med salt och rör ner tärnad avocado.


Kommentar om rätten :

Denna rätt blev godare än vi hade förväntat oss !
Går att äta vegetariskt, men också som vi gjorde - blanda i grillad kyckling i bitar eller skinka / kassler.
Vi kryddar alltid våra rätter mer än vad som står i recepten med tex vitlökspulver och paprikapulver, men det är en smaksak.

Potatissallad med bacon



4 portioner

1 kg färskpotatis
1 paket bacon, 140 g
2 msk äppelcidervinäger
1 dl creme fraiche
1/2 dl hackad persilja
1 ask körsbärstomater, 250 g
1/2 rödlök
salt, peppar

Koka potatisen.

Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.

Blanda äppelcidervinäge med creme fraiche och persilja - spara lite till garnering.

Halvera körsbärstomaterna.

Skala och hacka rödlöken.

Blanda potatisen med baconet - spara lite till garnering, dressingen, tomaterna och rödlöken.

Garnera med persilja och bacon.

Wrap med skagen och äpple



4 portioner

2 stora tunnbröd eller 4 små
1 rödlök
2 syrliga äpplen, tex granny smith
1 ask blandade salladsskott
2 hg skagenröra
peppar

Dela tunnbrödet på mitten - om du köpt stora.

Skiva lök och äpple tunt.

Lägg lök, äpple och salladsskott i iskallt vatten i cirka 10 minuter så dom blir krispiga.

Sila av och lägg dom på hushållspapper för att torka.

Fördela skagenröran och grönsakerna på tunnbröden.

Rulla små strutar och fäst med en tandpetre så att de håller ihop.

Avsluta med några drag från pepparkvarnen.


TIPS ! Lägg gärna i några nyskalade räkor ovanpå grönsakerna och skagenröran !

Lax med avocado & rädisor



200 g gravad eller kallrökt lax

2 - 3 rädisor

1 avocado

1 msk pressad citron

1 msk olivolja

krasse

salt och peppar


Skär laxen i skivor om du inte har köpt färdigskuret.


Skölj rädisorna och skiva tunt. Lägg i kallt vatten så håller de sig krispiga.


Dela, kärna ur och skala avocadon. Skär fruktköttet i sockerbitsstora tärningar.


Lägg upp laxen på ett fat och garnera med rädisskivorna och avocadon.


Droppa över pressad citron och olivolja. Salta och peppra.


Klipp över krasse.


Morotskaka





ca 16 bitar

4 ägg
3 dl råsocker strö
5 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
skal av 1 apelsin
50 g smör
2 dl florsocker
200 g naturell färskost

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och böra en liten långpanna, ca 25 x 30 cm.

Vispa ägg och socker ljust och poröst.
Rör ner rivna morötter och olja.

Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma och vaniljsocker och vänd ihop med smeten.

Fyll formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Låt stå i 5 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.

Tvätta apelsinen. Riv det yttersta oranga skalet, gärna med en ciselör. Lägg undan lite skal ifall du vill ha som dekoration.

Rör smör och florsocker ljust och fluffigt. Blanda med färskosten och apelsinskalet och bre över kakan.

Garnera med det sista apelsinraspet.



OBS ! Råsockret kan ersättas med vanligt strösocker.

Kakan kan förvaras med glasyr och allt övertäckt i kylskåp i 2-3 dagar.

Krämig citrontårta


ca 8 bitar

Fyllning:
100 g mjukr smör
150 g strösocker
5 ägg
2 msk vetamjöl
5 dl créme fraiche
2 citroner

1. Smörj en form med avtagbar kant, 24 cm i diam.
2. Kör smält smör och digestivekex i matberedare. Tryck ut degen i botten på formen. Dela 4 ägg i vitor och gulor. Häll 4 vitor i en ren, fettfri bunke. Spara i gula till pensling.
3. Fyllning: Vispa smör, socker, 3 äggulor och 1 ägg pösigt. Rör i vetemjöl, créme fraiche, skal av 1/2 citron och saften av 1 citron.
4. Vispa de 4 vitorna hårt och vänd ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda ca 60 min.
5. Ta ut kakan och pensla med den uppvispade ägggulan. Öka värmen till 200° och grädda kakan ytteligare 10 min. Låt kakan svalna i formen.
6. Riv en citron med ciseleringsjärn och garnera kakan med citronstrimlorna. Servera ev med blåbär och en klick créme fraiche.

Vit choklad cheescake



ca 10 bitar

Botten:
100 g smält smör
225 g digestivekex
2 msk kakao

Fyllning:
200 g färskost naturell
250 g kesella naturell
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
rivet skal och saft från 1/2 citron
200 g vit choklad

1. Blanda smält smör med mixade kex och kakao, tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Grädda i 175°, ca 10 min. Låt svalna.
2. Blanda samman färskost, kesella, ägg och socker till en homogen massa. Rör ner citronskal och -saft.
3. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen i fyllningen och häll den över botten i formen.
4. Grädda ytterligare 45-55 min tills fyllningen stelnat. Låt kallna och garnera med hallon eller jordgubbar.

Nyhet!

Nu har vi äntligen fått en ny recept blogg. Vi hade en innan men kan nuförtiden inte komma in på den och därför har vi beslutat att skapa en ny.

På den här bloggen kommer vi endast att lägga upp en massa recept, om ni sen blir sugna på att läsa om oss som skriver denna blogg så besök gärna oss - Nettan & Michis.

Hoppas att ni kommer att följa denna blogg med en massa goda recept på allt mellan himmel och jord. Om det är något speciellt recept ni önskar så skriv gärna en komentar så fixar vi det inom snar framtid. (vi menar att vi ska ju också hinna laga den)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0