Vit choklad cheescake

ca 10 bitar
Botten:
100 g smält smör
225 g digestivekex
2 msk kakao
Fyllning:
200 g färskost naturell
250 g kesella naturell
3 ägg
1 1/4 dl strösocker
rivet skal och saft från 1/2 citron
200 g vit choklad
1. Blanda smält smör med mixade kex och kakao, tryck ut smulorna i en bakpappersklädd form med löstagbar botten, 24 cm i diam. Grädda i 175°, ca 10 min. Låt svalna.
2. Blanda samman färskost, kesella, ägg och socker till en homogen massa. Rör ner citronskal och -saft.
3. Smält chokladen försiktigt i en skål över vattenbad. Rör ner chokladen i fyllningen och häll den över botten i formen.
4. Grädda ytterligare 45-55 min tills fyllningen stelnat. Låt kallna och garnera med hallon eller jordgubbar.
Kommentarer
Trackback