Morotskaka





ca 16 bitar

4 ägg
3 dl råsocker strö
5 dl finrivna morötter
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Glasyr
skal av 1 apelsin
50 g smör
2 dl florsocker
200 g naturell färskost

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj och böra en liten långpanna, ca 25 x 30 cm.

Vispa ägg och socker ljust och poröst.
Rör ner rivna morötter och olja.

Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma och vaniljsocker och vänd ihop med smeten.

Fyll formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Låt stå i 5 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.

Tvätta apelsinen. Riv det yttersta oranga skalet, gärna med en ciselör. Lägg undan lite skal ifall du vill ha som dekoration.

Rör smör och florsocker ljust och fluffigt. Blanda med färskosten och apelsinskalet och bre över kakan.

Garnera med det sista apelsinraspet.



OBS ! Råsockret kan ersättas med vanligt strösocker.

Kakan kan förvaras med glasyr och allt övertäckt i kylskåp i 2-3 dagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0