Äppeltarte




Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
1 dl socker
1 ägg

Fyllning
1 dl aprikosmarmelad
2-3 äpplen
1 tsk kanel
2 msk socker

Sätt ugnen på 200 grader.


Arbeta ihop pajdegen och tryck / kavla ut den i en pajform.

Ställ kallt 30 minuter.


Bred det mesta av aprikosmarmeladen över pajbottnen.


Skär äpplena i tunna klyftor och lägg i pajskalet.


Smält resten av marmeladen i micron lite snabbt och pensla äpplena.


Strö över kanel och socker.


Grädda ca 25 minuter.



Egen kommetar om kakan :
Tänk på att inte har för tjockt lager av marmelad på pajbottnen, då blir den för kladdig och rinnig.
Försök att lägga äppelklyftorna ganska nära kanten för pajskalet hade en tendens att glida ner om du vill ha en jättefint kant.


RSS 2.0