Vaniljbullar i panna !





50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 tsk salt
1 ägg
drygt 11 dl mjöl

Fyllning
150 g smör
200 g färskost, tex philadelphia
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

Garnering
1 uppvispat ägg till pensling
pärlsocker



Smula jästen i en bunke.

Smält smöret.
Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

Rör ut jästen i lite av mjölken.
Tillsätt resten av mjölken, socker, salt, ägg och mjöl och arbeta samman till en smidig deg.

Låt jäsa under duk till dubbel storlek, ca 30 minuter.

Blanda alla ingredienser till fyllningen och rör till en smidig kräm.

Stjälp upp degen på bakbord och knåda lätt.

Tryck ut degen i en långpanna, 30 x 40 cm klädd med papper.

Gör 5 - 6 diken på längden och fördela fyllningen i dem.



Låt jäsa ca 30 minuter.

Pensla med ägg och strö på pärlsocker.

Grädda mitt i ugnen 20 -  30 minuter.



Det gör ingenting om degen fortfarande är lite fuktig.
Låt svalna och skär upp i bitar.


Tips ! Till jul kan kan degen smaksättas med saffran !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0