Äppeltarte

Pajdeg
3 dl mjöl
125 g smör
1 dl socker
1 ägg
Fyllning
1 dl aprikosmarmelad
2-3 äpplen
1 tsk kanel
2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Arbeta ihop pajdegen och tryck / kavla ut den i en pajform.
Ställ kallt 30 minuter.
Bred det mesta av aprikosmarmeladen över pajbottnen.
Skär äpplena i tunna klyftor och lägg i pajskalet.
Smält resten av marmeladen i micron lite snabbt och pensla äpplena.
Strö över kanel och socker.
Grädda ca 25 minuter.
Egen kommetar om kakan :
Tänk på att inte har för tjockt lager av marmelad på pajbottnen, då blir den för kladdig och rinnig.
Försök att lägga äppelklyftorna ganska nära kanten för pajskalet hade en tendens att glida ner om du vill ha en jättefint kant.
Kommentarer
Postat av: Tina
Men gud så läcker den såg ut...häftigt med marmeladen i...den måste testas
Kram
Postat av: attis
Vilken underbar äppeltarte. Den måste jag prova. Ser helläcker ut.
Kramen
Trackback