Mosbullar

30 st
50 g jäst
100 g smör
3 dl mjölk
2 krm salt
6 msk vit sirap
8 dl mjöl
Fyllning
1 ½ - 2 dl äppelmos
2 tsk vaniljsocker
Garnering
pärlsocker eller mandel
Smula jästen i en degbunke.
Smält smöret och häll på mjölken.
Häll smör / mjölken över jästen och rör tills all jäst löst sig.
Tillsätt salt och sirap.
Blanda i mjölet lite i taget antingen för hand eller med maskin.
Klicka ut degen i bullformar och ställ på en plåt.
Gör en grop i mitten av bullen.
Smaksätt äppelmoset med vaniljsockret och lägg i äppelmos i gropen på bullarna.
Låt jäsa utan bakduk i 40 minuter då fylllningen är kladdig.
Pensla ev bullarna med uppvispat ägg.
Strö över pärlsocker eller hackad mandel.
Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader i ca 8 minuter.
Ta ut och låt svalna på galler utan duk.
Bullarna går jättebra att frysa !!!
Bild 1 : bullar innan jäsning
Bild 2 : bullar penslade med ägg och garnerade med pärlsocker och ska in i ugnen
Bild 2 : bullar penslade med ägg och garnerade med pärlsocker och ska in i ugnen
Kommentarer
Trackback