Ananaskaka

smör till formen
1 burk anansskivor, ca 4-5 st
1/2 - 1 dl socker
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl ananasjuice
Täck botten på en form med bakplåtspapper - med avtagbar kant.
Smörj papperet och formens kanter med smör.
Låt ananasen rinna av - glöm inte att du ska ha lite ananasjuice.
Strö socker i botten på formen.
Lägg ananasskivor eller som jag ; del anansskivorna i bitar - och lägg i sockret.
Rör smör och socker.
Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner växelvis med ananasjuicen.
Klicka över smeten över ananasen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Ta ut kakan och droppa lite ananasjuice över så den blir saftig.
Låt kallna i formen.
Det där var en lite annorlunda variant än den jag gjorde.. jag har ingen form med avtagbar kant, men vid tillfälle ska jag prova gör ditt recept.