Jordnötspinnar

6 dl mjöl
1 dl socker
150 g smör
1/2 dl jordnötssmör
1 ägg
Garnering
100 g mörk choklad
1/2 dl grovt hackade jordnötter
Kör mjöl och socker i en matberedare.
Skär smöret i mindre bitar och tillsätt.
Tillsätt jordnötssmöret medans beredaren r igång.
Kör tills allt är finfördelat.
Vispa ägget med en gaffel och hll i beredaren och arbeta samman degen.
Tryck ut degen i en liten långpanna.
Grädda i 10 - 15 minuer i 200 grader.
Skär kakan i stänger medan den är varm och låt svalna på plåten.
Smält chokladen och ringla över kakorna och strö över nötterna.
Tips !
Du kan breda jordgubbssylt på hälften av kakorna - på den chokladfria sidan.
Lägg ihop med de resterande kakorna.
Min kommentar till pinnarna :
Jag körde inte "degen" i en matberedare utan körde med fingrarna - gick lika bra !
Kommentarer
Trackback