Saffranskaka med apelsin

200 g smör
1 g saffran
1 sockerbit
1 apelsin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk florsocker
Smörj och bröa en rund form - gärna med löstagbar kant.
Smält smöret och låt det svalna.
Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.
Riv skal av apelsinen och pressa ur saften ( ca 3/4 dl ).
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt saffran, smör, mjölk samt skal och saft av apelsinen.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i formen.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
Sikta över florsocker när kakan ska serveras.
Servera gärna med vispad grädde eller creme fraiche.
Kommentarer
Postat av: Berit
Ser ju skitsmarrig ut.
Kram mamma
Postat av: Camilla
Kopierat och klart...
Ha det gott!
Postat av: J0Z [JOZEFINNILSSON]
ska göras nu lagomt till jul :)
Trackback