Kassler / Skink - knyten

Allt i ett knyte.
Snabbt gjort och lätt att förbereda så att knytena står klara på plåten, bara att grädda !
4 portioner
4 plattor fryst smördeg
300 g kassler eller skinka
1 krm grovmald svartpeppar
1 purjolök
1 knippe persilja
1 msk smör
1/4 tsk salt
100 - 150 g ost som du tycker om, tex mozzarella eller fårost
1 ägg till pensling
Ta fram och tina smördegsplattorna.
Skär kasslern/skinkan i så tjocka bitar som du vill ha - ca 1 - 1,5 cm tjocka.
Strimla purjolök fint och hacka persiljan.
Smörfräs i stekpanna någon minut.
Kavla ut smördegen till kvadrater och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Lägg kassler/skinkan mitt på kvadraterna och lägg på purjolök/persiljeblandningen.
Lägg ost överst.
Dra ihop deghörnorna och nyp ihop.
Se till att det inte blir något hål i degen för då rinner osten ut på plåten och knytena blir degiga.
Pensla knytena med uppvispat ägg och grädda ca 15 minuter i 200 grader.
Kommentarer
Postat av: Tina
Mmm...det såg jättesmarrigt ut...gillar broccoli skarpt.
Trackback