Ambrosiakaka




150 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 apelsin

Glasyr
2 1/2 dl florsocker
2-3 msk pressad apelsinsaft
1/2 dl syltade apelsinskal



Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker poröst.

Tillsätt det avsvalnade smöret.

Sikta ner mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver.

Riv skalet på apelsinen och pressa 1 dl saft.
Rör ner i smeten.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter i 175 grader.

Låt kakan svalna i formen i 10 minuter innan den stjälps upp på bakgaller. Låt kakan kallna.

Blanda florsocker och apelsinsaft till en jämn smet.

Bred glasyren över den kalla kakan och strö över apelsinskalen.

Kommentarer
Postat av: soffie

mmm va gott å va fin å mycket gott du har på den här bloggen

2009-04-20 @ 18:02:20
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0