Krämig citrontårta


ca 8 bitar

Fyllning:
100 g mjukr smör
150 g strösocker
5 ägg
2 msk vetamjöl
5 dl créme fraiche
2 citroner

1. Smörj en form med avtagbar kant, 24 cm i diam.
2. Kör smält smör och digestivekex i matberedare. Tryck ut degen i botten på formen. Dela 4 ägg i vitor och gulor. Häll 4 vitor i en ren, fettfri bunke. Spara i gula till pensling.
3. Fyllning: Vispa smör, socker, 3 äggulor och 1 ägg pösigt. Rör i vetemjöl, créme fraiche, skal av 1/2 citron och saften av 1 citron.
4. Vispa de 4 vitorna hårt och vänd ner i fyllningen. Häll fyllningen i formen och grädda ca 60 min.
5. Ta ut kakan och pensla med den uppvispade ägggulan. Öka värmen till 200° och grädda kakan ytteligare 10 min. Låt kakan svalna i formen.
6. Riv en citron med ciseleringsjärn och garnera kakan med citronstrimlorna. Servera ev med blåbär och en klick créme fraiche.

Kommentarer
Postat av: Beate

You sure do - love food alltså. Både citrontårtan och cheesecaken såg läckra ut.

//Beate

2008-06-02 @ 23:04:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0