Saffranskaka med apelsin




200 g smör
1 g saffran
1 sockerbit
1 apelsin
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk florsocker



Smörj och bröa en rund form - gärna med löstagbar kant.

Smält smöret och låt det svalna.

Stöt saffranet i en mortel, gärna med en sockerbit.

Riv skal av apelsinen och pressa ur saften ( ca 3/4 dl ).

Vispa ägg och socker poröst.

Tillsätt saffran, smör, mjölk samt skal och saft av apelsinen.

Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
Häll i formen.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

Sikta över florsocker när kakan ska serveras.

Servera gärna med vispad grädde eller creme fraiche.

Kommentarer
Postat av: Berit

Ser ju skitsmarrig ut.

Kram mamma

2008-12-03 @ 23:45:54
URL: http://mrsbettan.blogg.se/
Postat av: Camilla

Kopierat och klart...



Ha det gott!

2008-12-04 @ 08:09:28
URL: http://gevalium.blogg.se/
Postat av: J0Z [JOZEFINNILSSON]

ska göras nu lagomt till jul :)

2008-12-21 @ 23:37:51
URL: http://jozefinnilsson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0